Oferta menu – przyjęcie komunijne

Przystawka:

proszę o wybór jednej pozycji.

Mini capresse z polskich pomidorów, mozzarelli ze świeżą bazylią i oliwą

Tarta a’la carbonara, podana z parmezanem i oliwą oscypkową

Kurczak curry w tempurze na kruchych sałatach i sosem mango-chilli

Zupa:

proszę o wybór jednej pozycji.

Krem pomidorowy z bazyliowym pesto

Rosół z makaronem

Zupa cebulowa na brandy z grzankami ziołowymi

Danie główne:

serwowane na półmiskach. proszę o wybór trzech pozycji.

Tradycyjny schabowy

Zrazy Radziwiłła z karkówki

Eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie grzybowym

Grillowany filet z kurczaka z suszonym pomidorem i mozzarellą

Polędwica z dorsza z kruszonką ziołową

Dodatki:

proszę o wybór dwóch pozycji.

Ziemniaki pieczone z rozmarynem

Kluski śląskie

Ziemniaki gotowane

Surówki:

proszę o wybór jednej pozycji.

Mix sałat z pomidorami i winegretem

Bukiet surówek

Sosy:

Sos pieczeniowy

Sos pieprzowy

Deser:

proszę o wybór jednej pozycji.

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

Deser lodowy (dwie gałki, owoce, kruszonka)

Sernik z sosem czekoladowym

Bufet typu finger food:

Tartinki z serem camembert i sosem żurawinowym

Mini grzanka z szynką długo dojrzewającą z musztardą Dijon

Roladki Spring – Rolls z kurczakiem i warzywami w sosie słodko kwaśnym

Quiche lorraine z żółtym serem i prażonym boczkiem

Mini szaszłyki z kurczaka ze śliwką kalifornijską w sosie BBQ

Roladki ze śliwek i daktyli w prażonym boczku

Plater z trio serów-mimolet, cheddar, gouda holenderska

Kiście winogron, oliwki, pomidory suszone, cukinia grillowana z pesto

Kulki serowe nadziewane suszonym pomidorem i orzechami

Platery z kompozycjami pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin garnirowane warzywami i owocami

Schab szpikowany śliwką kalifornijską i daktylami

Plastry indyka w kolorowym pieprzu obsadzane żurawiną

Szynka pieczona podana z konfiturą śliwkową

Pasztety pieczone, wędliny, kabanosy

Salami

Dodatki:

Pieczywo, sos musztardowo- miodowy, salsa pomidorowa

Bar sałatkowy:

proszę o wybór dwóch pozycji.

Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie teriyaki z ananasem

Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

Sałatka z szynką, ananasem i selerem

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Słodki delikatny deser

Szarlotka z kruszonką

Sernik z brzoskwiniami

Panna Cotta na sosie coulis z truskawek i kropelką czekolady

Krem czekoladowy z wiśniami i sosem waniliowym

Owoce sezonowe

Danie ciepłe:

proszę o wybór jednej pozycji.

Barszczyk czerwony z pasztecikiem

Boeuf stroganow

Makaron penne z kurczakiem w sosie serowym

Bar z napojami:

Kawa z dodatkami – bez limitu

Paleta herbat smakowych z dodatkami – bez limitu

Woda mineralna – bez limitu

Soki owocowe – bez limitu

Strona techniczna

Bielizna stołowa, zastawa stołowa.

Obsługa kelnerska – personel w strojach firmowych.

Wystrój stołów (delikatna dekoracja kwiatowa).

Wynajem klimatyzowanej sali w Hotelu Gem.

Wartość realizacji w/w menu wraz ze stroną techniczną wynosi 150,00zł/osobę.

Inne warianty menu:

  1. Od przystawki do deseru + bar z napojami 95zł/os.
  2. Od zupy do deseru + bar z napojami 80zł/os.
  3. Zimne przekąski + słodki deser 45zł/os
  4. Dodatkowe danie gorące 10 zł/os.

Propozycja baru z alkoholem:

Piwo lane z kega 0,5l od 6zł

Wino białe lub czerwone butelka 0,75l od 30zł

Wódka butelka 0,5l od 40zł

Whisky 0,5l od 70zł

Przy wniesieniu własnego alkoholu pobieramy opłatę korkową za schłodzenie, serwis, szkło i dodatki. [Wódki czyste oraz gatunkowe – 10,00 zł/0,5l; Wino – 10,00zł/0,75l; Piwo – 2,00zł/0,5l ]