Przystawka:
proszę o wybór jednej pozycji.
Mini capresse z polskich pomidorów, mozzarelli ze świeżą bazylią i oliwą
Tarta a’la carbonara, podana z parmezanem i oliwą oscypkową
Kurczak curry w tempurze na kruchych sałatach i sosem mango-chilli
Zupa:
proszę o wybór jednej pozycji.
Krem pomidorowy z bazyliowym pesto
Rosół z makaronem
Zupa cebulowa na brandy z grzankami ziołowymi
Danie główne:
serwowane na półmiskach. proszę o wybór trzech pozycji.
Tradycyjny schabowy
Zrazy Radziwiłła z karkówki
Eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie grzybowym
Grillowany filet z kurczaka z suszonym pomidorem i mozzarellą
Polędwica z dorsza z kruszonką ziołową
Dodatki:
proszę o wybór dwóch pozycji.
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane
Surówki:
proszę o wybór jednej pozycji.
Mix sałat z pomidorami i winegretem
Bukiet surówek
Sosy:
Sos pieczeniowy
Sos pieprzowy
Deser:
proszę o wybór jednej pozycji.
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
Deser lodowy (dwie gałki, owoce, kruszonka)
Sernik z sosem czekoladowym
Bufet typu finger food:
Tartinki z serem camembert i sosem żurawinowym
Mini grzanka z szynką długo dojrzewającą z musztardą Dijon
Roladki Spring – Rolls z kurczakiem i warzywami w sosie słodko kwaśnym
Quiche lorraine z żółtym serem i prażonym boczkiem
Mini szaszłyki z kurczaka ze śliwką kalifornijską w sosie BBQ
Roladki ze śliwek i daktyli w prażonym boczku
Plater z trio serów-mimolet, cheddar, gouda holenderska
Kiście winogron, oliwki, pomidory suszone, cukinia grillowana z pesto
Kulki serowe nadziewane suszonym pomidorem i orzechami
Platery z kompozycjami pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin garnirowane warzywami i owocami
Schab szpikowany śliwką kalifornijską i daktylami
Plastry indyka w kolorowym pieprzu obsadzane żurawiną
Szynka pieczona podana z konfiturą śliwkową
Pasztety pieczone, wędliny, kabanosy
Salami
Dodatki:
Pieczywo, sos musztardowo- miodowy, salsa pomidorowa
Bar sałatkowy:
proszę o wybór dwóch pozycji.
Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie teriyaki z ananasem
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Sałatka z szynką, ananasem i selerem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Słodki delikatny deser
Szarlotka z kruszonką
Sernik z brzoskwiniami
Panna Cotta na sosie coulis z truskawek i kropelką czekolady
Krem czekoladowy z wiśniami i sosem waniliowym
Owoce sezonowe
Danie ciepłe:
proszę o wybór jednej pozycji.
Barszczyk czerwony z pasztecikiem
Boeuf stroganow
Makaron penne z kurczakiem w sosie serowym
Bar z napojami:
Kawa z dodatkami – bez limitu
Paleta herbat smakowych z dodatkami – bez limitu
Woda mineralna – bez limitu
Soki owocowe – bez limitu
Strona techniczna
Bielizna stołowa, zastawa stołowa.
Obsługa kelnerska – personel w strojach firmowych.
Wystrój stołów (delikatna dekoracja kwiatowa).
Wynajem klimatyzowanej sali w Hotelu Gem.
Wartość realizacji w/w menu wraz ze stroną techniczną wynosi 150,00zł/osobę.
Inne warianty menu:
- Od przystawki do deseru + bar z napojami 95zł/os.
- Od zupy do deseru + bar z napojami 80zł/os.
- Zimne przekąski + słodki deser 45zł/os
- Dodatkowe danie gorące 10 zł/os.
Propozycja baru z alkoholem:
Piwo lane z kega 0,5l od 6zł
Wino białe lub czerwone butelka 0,75l od 30zł
Wódka butelka 0,5l od 40zł
Whisky 0,5l od 70zł
Przy wniesieniu własnego alkoholu pobieramy opłatę korkową za schłodzenie, serwis, szkło i dodatki. [Wódki czyste oraz gatunkowe – 10,00 zł/0,5l; Wino – 10,00zł/0,75l; Piwo – 2,00zł/0,5l ]